fredag 24 november 2017

Julafton och domsöndag

Idag hade många affärer rabatt och erbjudanden för att få oss konsumenter att handla extra mycket. Egentligen borde man avstå från att handla, i ren protest. Men så blev det inte.

Vi har ganska länge talat om att köpa en ny kaffemaskin, och häromdagen visade vattenkokaren att den också sett sina bästa dagar. Så när jag såg en helsidesannons i gårdagens tidning om en elfirma i stan som hade satt ner priset med 31% föreslog jag att vi skulle passa på. Det fick bli en julklapp till oss själva. När vi fikat tillsammans efter jobbet öppnade vi paket, läste instruktionsböcker och testade inställningar. Lite som julafton alltså.

En bulligt formad, beige vattenkokare, och en maskin som maler kaffebönor, brygger kaffe och skummar mjölk står nu på vår bänk och väntar på att vi ska bli förtrogna med dem och deras finesser.


Resten av kvällen satt vi med varsin dator i knät, helt fokuserade på domsöndagen som infaller om två dagar. Jag ska predika och Jonas ska leda gudstjänsten. Och även om vi har tänkt och förberett ganska mycket, fanns ett behov att få ihop det sista, att byta tankar om innehåll, ordning och formuleringar. Nu är vi snart klara. Har gjort så gott vi kan. Nu ber vi att Gud, som lett våra tankar i förberedelserna, också ska vara närvarande och, genom sin Helige Ande, beröra oss som är med på gudstjänsten.

Här kan du läsa min domsöndagspredikan som jag höll för tre år sedan. Jag kan lova att det blir mer kärlek än dom även denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar