söndag 12 november 2017

Farsdagsutflykt

Jag vaknade med en idé i mitt huvud. Jonas var inte svår att övertala. Så vi steg upp och gjorde vissa förberedelser (packade kaffetermos och en påse saffransbullar i en ryggsäck) innan vi gav oss iväg.

Vi tog omvägen förbi kyrkogården för att tända ljus på gravarna, men sen styrde vi kosan mot Mönsterås. Mamma och pappa visste att vi skulle komma och bjuda på farsdagsmiddag så de blev inte förvånade när vi dök upp. Men vad som skulle hända före maten hade de ingen aning om.


Det var strålande vackert väder. Lite kallt, med bara några plusgrader, men med en ganska svag vind. Ett väder som gjort för utflykt! På med jackor och mössor och sen ut. Vi strosade långsamt iväg. Inte hade vi bråttom och målet var att njuta av vädret, gemenskapen och vattenblänk. Vi gick ner mot hamnen och hittade en bänk vänd mot solen. Där slog vi oss ner med vårt kaffe och våra bullar. Sällan är kaffe så gott som på utflykt.
När vi var nöjda följde vi strandlinjen en bit på södra sidan av Mönsteråsviken innan vi svängde av upp mot Kuggås och sneddade genom ett bostadsområde med gamla minnen att samtala kring. Sen var vi snart hemma på Kvarngatan igen.Alla jättenöjda. Helt underbart väder, gott fika och trevligt småprat om allt och inget.

Sen lagade vi till den utlovade middagen och när vi ätit hjälpte jag mamma med vävstolen.

Ännu en fantastisk dag att lägga till pärlbandet av lyckliga minnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar