måndag 20 november 2017

Jag och mina listor

Häromdagen dök det upp en liten seriestripp i mitt sociala flöde. Texten var ungefär så här

Gör en lista där du varje dag skriver något bra om dig själv!

Min lista:
1. Jag är bra på att skriva listor

Jag log lite för mig själv och tänkte att det där är ganska typiskt mig ;)

Nu skriver jag visserligen inte alltid listor. Men ganska ofta. Igår gjorde jag en igen.
Jag har de senaste dagarna känt mig ganska stressad vid tanken på tiden fram till jul:
Advent är kortare än vanligt i år eftersom julafton infaller på fjärde advent. (Det stör mig lite, för jag tycker om adventstiden och vill både njuta av ljus och förväntan, men också hinna med en massa förberedelser.) Dessutom kommer vi att vara bortresta en av adventshelgerna. Så allt vi vill göra innan jul ska hinnas med på två helger. Den tanken stressar mig mycket.

Så för att hjälpa mig hantera detta blev det en alltså en lista.
Den blev kortare än befarat. Det kändes bra. (Fast jag vet av erfarenhet att jag kommer att göra många fler saker än de som står på listan. Så listan är i praktiken längre än det verkar.)
Fördelen med en lista är att den hjälper mig strukturera, den ger mig överblick och jag kan göra saker i "rätt" ordning. En viktig poäng med att något är nedskrivet på listan är att det inte riskerar att glömmas bort. Visst finns det saker som jag väljer att inte göra, men då är det ett medvetet val - glömt blir det inte.

Även på jobbet finns det ganska mycket att göra de närmsta veckorna. Det är nog bäst att jag skriver en lista!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar