söndag 15 oktober 2017

Veckan som gått

Summerar senaste veckan:

Det har varit skönt med semester.

Älgjakten har medfört mycket frisk luft, många timmars tid för tankar sittande i ett jakttorn. Jag har tittat på tre rådjur, lyssnat på småfåglarna runtomkring mig, och försökt lokalisera ekorren som jag hörde. Det har varit vackra höstfärger, i synnerhet när solen stigit upp och ökat på nyanserna av gult och guld. Jag har fått ett par rejäla träningspass då jag som hundförare gått genom skogen. I jaktlaget finns god kamratskap, många skratt och trevlig gemenskap.
Men det har också varit isande kallt och regn på tvären. Tristess när inget skjutbart djur synts till.
Nåja, vi har många lördagars jakt framför oss. Och förr eller senare faller nog en älg.

Jag har varit en del i vävstugan. Mest vävt gula tabletter som jag nog tar med och försöker sälja på höstmarknaden om ett par veckor.

Ibland har jag smitit ut i växthusen och pulat lite, skördat tomater och gyllenbär, och hösthallon. Och mycket annat har också blivit gjort, just nu står en plåt brödlimpor i ugnen t.ex.

Det har varit goda dagar, trots att Jonas blivit förkyld igen, och trots att vi hoppats hinna så mycket mer. Men så är det nästan alltid: vi (eller i alla fall jag) har en önskan om så många saker att det omöjligen går att få in i den tidsrymd som bjuds. Och allt det där andra finns kvar; att fixa stugan inför hösten, att plocka in det sista från uterummet, att ta hand om skörden, att städa...

Mycket denna vecka har alltså varit gott. I smått och stort. Vi har så mycket att vara tacksamma för. Gud är god och har omsorg om oss alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar