söndag 22 oktober 2017

Att inte begränsa sig...

Lagom är inte min grej!

Igår när jag upptäckte att min skadade vänsterarm ändå räckte till för att väva, så vävde jag i många timmar. Idag har armen varit lite "trött" men om jag känner mig själv rätt kommer jag ändå gå ner i källaren och väva lite till ikväll. Det är så underbart roligt!

Rosa tabletter...

...med en blå rand

Ull-sjal. Svårast är att slå så löst att gåsögonen blir symmetriska

Jag gick ut och tittade till mina tomater och gurkor. Frosten hade gett plantorna en smäll häromnatten och jag insåg att hösten obevekligen är här. Alltså ägnade jag mig åt att skörda både mogen och omogen frukt och klippte ner plantorna. Tog i lite mer än armen ville och måste vila en stund efteråt. Nu räcker inte köksbänken för all skörd längre, de omogna ligger på en bricka i vardagsrummet och väntar på sin tur.

Delar av dagens skörd

Köksbänken just nu

Detta är kanske inte sista skördebilderna för i år. Både potatis och morötter står kvar i jorden. Jag får nog be mannen (med två fungerande armar) att ta upp dem så vi får lagra dem i källaren. Och jag sparade (faktiskt!!) några tomatklasar till honom. De satt för högt upp för att ens jag skulle inbilla mig att jag skulle klara dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar