fredag 27 oktober 2017

En kväll i källaren

Ensam hemma en hel kväll och inga "måsten" som måste bli gjorda så jag gottade mig med många timmar i källaren och hade det hur bra som helst. Ägnade mig åt i huvudsak tre olika projekt.

Jag vävde ett par ränder på den stora blå sjalen i ullgarn. Den som ska bli trekantig.
Det verkar funka rätt bra att få till diagonalen. Och skaften håller sig (än så länge) i vågrätt läge, kanske underlättar det en del att jag satt gummisnoddar i ändarna för att de inte ska spreta iväg.
Däremot ska jag komplettera med rep i hela vävens längd, att sätta i båda kanterna, från framknytningskäppen. genom skeden och till käppen i bakänden. Den kommer nog behövas för att stabilisera och räta upp. För nu när jag vävt en bit, och varpen alltså blivit lite smalare anar jag att den drar lite snett. Det kommer sannolikt bli mer och mer slagsida ju mindre det är kvar att väva.Tabletter med rosa inslag blev jättefint. Jag planerar att göra tre eller fyra stycken med olika färg på sin kontrastrand. Nu har jag fått till känslan att slå lagom hårt (snarare löst) och det matar på rätt bra när jag sitter ett par timmar.Fållning är ju en sån där sak som ofta inte blir av, som man skjuter på ingen och igen. Men nu var det dags. Jag hade några av mina pinnunderlägg kvar att fålla, och dessutom de fem tabletter som jag tänkte sälja på höstmarknaden. Jag hade påbörjat arbetet innan, men nu blev det klart.

Tabletterna är jag både nöjd och lite missnöjd med. Jag tycker de är rätt fina i vävsättet. Men de krympte mer på bredden än jag planerat så de blev lite för kvadratiska. Får helt enkelt göra de följande kortare på andra ledden också. Undrar vilket pris man kan ta för dem på en marknad?
Grytunderlägg med pinnar, som är så snabba och roliga att väva, har jag ganska många av. Men det har också blivit några med annat inslag. Olika sorters rep. Och en med jeanssömmar! Rätt kul tycker jag. Men de klart: pinnarna är ju enklare att spola av under kranen om man slabbat för mycket på dem.Jätteglad över en hel kväll med bara vävning och vävningsrelaterade sysslor. Fast jag tog så klart en promenad med hunden också, och slog in några paket :)

2 kommentarer: