fredag 18 augusti 2017

Solrosor

I några år har jag vetat att möjligheten funnits. Och att det bara är aktuellt två-tre veckor per år. Ända sedan jag först hörde talas om det har jag velat dit. Men det har inte blivit av. Inte förrän idag.

Strax norr om Mönsterås, i Älmhult (eller Elmhult beroende på var du läser) finns en man som odlar ett helt fält med solrosor. När de blommar är det självplock där. Man väljer själv hur mycket man vill betala (kontant eller swish). Och alla pengar går till cancerfonden och hjärtlungfonden. Visst är det ett fantastiskt upplägg!? Plocka solrosor till glädje för dig själv eller dem du ger dem till. Betala för det och glädjen sprids genom att betalningen skänks till forskning. Tack Allan #plockasolrosorielmhult för det fantastiska initiativet!

Jonas och jag strosade runt och tittade, fotade och förundrades. Jag kände mig förunderligt glad och lycklig där på fältet bland alla dessa höga, vackra blommor. Sen plockade vi med oss några blommor, swishade vårt bidrag och körde hemåt. Här hemma har vi nu solar som lyser.

Vill du åka dit så passa på innan augusti är slut. Enklaste vägbeskrivningen: Mitt emot avfarten mot Mönsterås Bruk går det in en väg mot Älmhult. Följ den ett par km så kommer du till solrosorna på höger sida.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar