tisdag 22 augusti 2017

Gästinstagrammare

Denna veckan har jag hand om riksvävs instagramkonto och har som mål att lägga upp två inlägg om dagen.

Jag förberedde en del genom att häromdagen leta igenom mina vävbilder och välja vilka jag vill använda. Det var kul att titta igenom och påminnas om vad jag åstadkommit i vävstolen de senaste åren.

Visst finns det ett vävliv även innan dess, men det räknas nästan inte.
Jag gjorde nån trasmatta eller två, på mammas vävstol när jag var tonåring. Sen fick jag ta över svärmors vävstol och hade den uppe ett par år. När barnen tog mer tid och plats monterades vävstolen ner och fick tåligt vänta i många år.

När Jonas och jag flyttade ihop började det bli dags igen. Och nu har trotjänaren sällskap av ett par vävstolar till i min fina vävstuga i källaren.

Och intresset ökar. Så fort jag håller på, antingen med vävning eller planering eller förberedelser, känner jag att jag bara vill mer och mer. Det finns obegränsat med nya kunskaper att ta till sig, nya idéer att testa och nya tekniker att tillgodogöra sig. Jag skulle lätt kunna ägna mig bara åt vävning. Men jag är glad att jakt och odling också lockar väldigt mycket. Mitt liv är en salig blandning av så många olika saker. Det är roligt!

För dig som hittat hit tack vare riksväv så finns här länken till min blå sjal. Men genom att söka på vävning här till höger så hittar du många fler blogginlägg om denna underbara hobby.

Och själv är jag glad över att få gästinstagramma. Jag uppskattar att jag fick anledning att leta igenom gamla foton och titta på saker jag gjort, men nästan glömt. Men fämst hoppas jag att det leder till en del nya kontakter med andra vävare. Hör gärna av dig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar