söndag 13 augusti 2017

Filéfesten

En gång varje år samlas jaktlaget och respektive för att njuta av senaste säsongens älgfiléer. I år var det vi som hade äran att stå som värdar för detta kalas.

Vi har självklart planerat och förberett en hel del i förväg och sen möblerade vi om halva huset för att kunna duka till 19 pers, prognosen lovade inte utomhusväder nämligen.

Och vilken kväll vi fick! Wow! Jättetrevligt från början till slut. Maten var god och räckte, leken var kul och alla var med, skratten var många och samtalen handlade om allt mellan himmel och jord.

Till förrätt bjöd vi på en vacker macka som väckte den uppmärksamhet vi hoppats på (idén kommer från anax_skafferiet på instagram). Varmrätten var förutom älgfilé potatisgratäng, sallad, sås, gelé och vitlökssmör. Rabarberpaj med en aning av citron och kokos tillsammans med vaniljsås och några gyllenbär avrundade måltiden.

Innan efterrätten gick vi ut och lekte. En slags tipstävling där vi inte hade något facit i förväg. Tre gäster i taget ställdes mot varann i olika tävlingar, men innan de började fick alla andra sätta 1, X eller 2 beroende på vem man trodde skulle vinna. Det blev riktigt kul. Vi hade försökt göra tävlingsmoment som hade med jakt att göra: kast med lerduvor, gissa kalibern, para ihop bild och namn på jakttorn osv.

Långt efter det att maten var undanplockad och kaffet slut fortsatte pratet och skratten. Vi tar det som ett tydligt tecken på att alla trivdes och hade det bra.

Och när alla gett sig av hemåt och vi röjt undan en del och matat diskmaskinen med första omgången (det blev några till nästa dag) sjönk vi ner i soffan och bara log mot varann. Mycket glada över kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar