tisdag 15 augusti 2017

Dessa fantastiska apparater

Jag gillar att baka, ta tillvara skörden, laga mat och pyssla med allt möjligt i köket.

Och jag älskar alla hjälpmedel som gör det snabbare, enklare och effektivare. Vissa av dem är smarta verktyg som äggskärare, lökhållare, mandolin, körsbärsurkärnare osv. Men många är elektriska apparater och maskiner.

Häromkvällen ägnade jag mig åt många små projekt och slogs av hur många bra prylar vi har:
Jag satte igång en bröddeg i assistenten (en gammal trotjänare som funnits med i ca 30 år).
Jag lät matberedaren riva den squash som skulle vara i degen. Matberedaren är min favoritpryl som jag använder till allt möjligt. Jag har den till att arbeta ihop en kak- eller pajdeg, riva ost, göra snabb glass av frysta bär, skiva stora mängder frukt eller potatis, vispa ihop en äggstanning eller en muffinssmet osv osv. Jag älskar den!
Under tiden brummade torkapparaten då den torkade örter och fixade "soltorkade" tomater.
När brödet kommit i ungen förvällde jag ett lass sockerärtor (på spisen) som jag sen kylde ner och frös in.
Och diskmaskinen! Jag tackar Gud för den som uppfann diskmaskinen. Som hjälper mig att röja undan efteråt.

Och det finns ju många fler apparater. Undrar hur mycket el som går åt en vanlig pysslarkväll i vårt kök?
Att släcka alla lampor och stänga av datorn för att spela sällskapsspel i skenet av levande ljus är en självklarhet för oss under Earth Hour. Men att klara mig utan el under en lång tid skulle jag ha väldigt, väldigt svårt för.


Och ikväll skördade jag igen. Vädret den här sommaren har gjort att allt är så sent, men nu mognar det generöst med både gurka och tomat. Och gyllenbär. Vi äter gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar