söndag 14 augusti 2016

Lång lördag

Började dagen med lång sovmorgon. Vi vaknade långsamt, pratade lite, somnade om, vaknade igen och fortsatte prata. 

När vi väl stigit upp och ätit frukost ägnade jag flera timmar åt att vattna, skörda, ansa och pyssla om mina tomater, gurkor och physalis. Det ger mig sån glädje. Nu har det kommit spinn på gurkorna så jag fick ta bort en del blad och duscha med såpvatten. Undrar om det beror på det plötsliga väderomslaget och kylan?

Jonas var borta hela eftermiddagen och kvällen så jag pulade i min ensamhet. Jag kokade tomatpuré och bakade bröd med riven squash  (så här års hamnar det nyskördade grönsaker i all möjlig sorts mat).

Ganska mycket tid var jag i källaren och organiserade i mitt vävrum. När det stora gamla skåpet skulle bäras ner flyttade jag bort saker för att ge plats. Och likadant blev det så klart när vi bytte bordet mot ett annat. Det har stått så mycket grejer på fel ställe att jag nästan bävat för att ta tag i det. Men det gick lättare och snabbare än befarat. Det stora skåpet hade utrymme för mycket så flera flyttkartonger tömdes på sitt innehåll, och genast såg det finare ut i rummet. Nu går det att komma åt sakerna där inne. Nästa steg är att byta alla snören i en av vävstolarna. Och nu är det möjligt att göra efter dagens rensning. 

Tycker att jag fått så väldigt mycket gjort idag. Och ändå har det varit en vilsam dag. Riktigt bra lördag alltså. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar