måndag 8 augusti 2016

Inför jakten

Vi firade treårig bröllopsdag häromveckan och jag fick i present löfte om ett nytt sikte till "Pärlan" - min älgstudsare. I fredags skulle inköpet ske och vi plockade med oss tre gevär (Jonas skulle köpa sikte till ett och byta fästen på ett annat) och åkte till Jaktia i Kosta. Efter en del resonerande med vapenteknikern bestämde vi oss för ett sikte till mig, ett belyst Nikon 3,5-10 och fick det monterat på mitt befintliga fäste. Dessutom köpte vi en grön lampa till mig och ett rosa vapenfrodral.

Jonas valde sitt sikte och lämnade sin ena bössa kvar för montering under veckan. Det enda han fick med sig från butiken var en orange slutstyckeknopp. Men han var rätt nöjd ändå.


På lördagen åkte vi ut i skogen för att skjuta in min bössa. Men då visade det sig att slutstycket slog emot det nya siktet. Besvikelse.

Ringde till butiken och fick komma dit. Efter stängningsdags en lördagkväll!! Över en timme höll vapenteknikern (en annan) på och klura på lösningar och alternativ. När jag åkte jag därifrån hade jag ett fungerande sikte på mitt vapen igen. Och jag vet att jag ska återkomma en annan dag för att köpa mig en ny (eller begagnad) bössa.

Vi har fått en del vildgris på våra marker och Jonas har ägnat en del av semestern åt att sätta ut tjärade stolpar, kolla spår, bygga torn, fixa åtel och röja. Det är mycket med jakten som inte är jakt minsann! Somligt är förberedelser och annat är viltvård. Jag varken röjer eller bygger, jag är bollplank och hantlangare. Det behövs det med.

Men nu ser jag fram emot att skjuta in Pärlan igen och kanske passa gris någon kväll. Och om bara en vecka börjar bockjakten. Gutt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar