tisdag 23 augusti 2016

Bättre än befarat

I grannarnas växthus (som jag lånar) hade ett rep brustit idag. Fyra fullvuxna tomatplantor var beroende av det och dråsade i backen huller om buller. Det såg inget vidare ut.Men"beväpnad" med nya rep, sax, sekatör, lövkorg, tomatfat, vattenkanna och hantlangare gav jag mig i kast med det. Lite gramse på mig själv över att det blivit så här - jag borde faktiskt veta att det där repet inte skulle klara den påfrestningen.
Efter en stunds arbete kunde jag konstatera det jag hoppats. Skadan var inte så stor som man kunnat tro. De flesta stjälkar var böjda och plantorna kunde bindas upp igen. Bara runt tio omogna tomater hade fallit av och får eftermogna i köket.


Men en av plantorna hade i princip gått av ett par decimeter från marken. Jag band ändå upp den som tidigare, men egentligen förväntar jag mig bara att tomaterna på den plantan får eftermogna på sin gren. Ingen mer utveckling är att vänta. Nåja, det får bli bra så.Resten av kvällen skivade jag äpplen; somliga la jag på tork, några gick åt till små äppeltarteletter och resten gjorde jag experimentmuffins av (de blev inte så snygga men antagligen goda).
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar