söndag 9 november 2014

Lägg det goda överst!

Jag är alldeles för mycket för att oroa mig och bekymra mig i förväg. Jag våndas ofta över saker jag ändå inte kan påverka. Häromkvällen - efter en lång och bra dag - insåg jag att jag vilat alldeles för lite och när jag äntligen kom isäng var jag tröttare än vad som var bra. Så jag låg och grunnade över hur det skulle bli nästa dag, hur jag skulle komma upp på morgonen, hur jag skulle klara av jobbet osv.

"Lägg det goda överst" sa Jonas till mig och så började han räkna upp allt bra från dagen som gått, allt som glatt oss, det som blivit av, sånt som blivit bra. Och så kom lugnet och jag fylldes av tacksamhet, glädje och värme. Sen somnade jag med ett leende och nästa dags oro kunde jag lämna. Den blev dessutom bra den också.

4 kommentarer:

  1. Det ligger något i det där med att "var dag har nog av sin egen plåga" ;) Låter som en ypperlig strategi - "att lägga det goda överst", precis som jag alltid avslutar med att räkna mina välsignelser.
    Kram på dig fina Birgitta <3

    SvaraRadera
  2. Det var dagens klokskap! Jag ska lägga den på minnet. Har en känsla av att det är en strategi jag kommer att få nytta av förr eller senare...

    SvaraRadera