söndag 30 november 2014

Första advent

Jag tycker adventstiden är så mysig. Dels är det så trevligt med alla ljus. Och dels ligger det en förväntan och en längtan i detta med advent - väntan - ankomst. När barnen bodde hemma gjorde jag paketkalendrar till dem. Sammanlagt 72 små paket. Och frågan är om det var jag eller de som gladdes mest...
Numera gör jag en annan slags kalender med bilder, till kyrkans hemsida. Kolla gärna här: nybromissionskyrka.se


Idag var vi på julbord i Mönsterås tillsammans med mina föräldrar och min syster och några av hennes ungdomar, och ca 100 personer till. Det är Stranda Frikyrkoförsamling som ordnar stort julbord i direkt anslutning till första adventsgudstjänsten. Den gudstjänsten innehöll fin körsång och med min favoritbasist, och en predikan i glädje och kärlek. Den handlade om fest. Både på Jesu tid, och idag och en dag i himlen. Och den handlade om att Guds kärlek till oss människor är så stor. Han har tid med oss. Och han prioriterar oss. Gud har en plan. Men människan är viktigare och han vill gå oss till mötes även om det innebär att han måste förändra eller utöka planen.

Igår var det jakt för hela slanten. Inte för att det är en adventstradition utan för att det var storjakt tillsammans med flera av jaktlagen runt omkring. Men trots bortåt 45 passkyttar och 5 hundar specialiserade på vildsvin och älg blev inte ett enda djur skjutet. Trevlig dag ändå, trots att jag nästan frös ihjäl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar