tisdag 18 november 2014

Grått, grått, grått

November har verkligen levt upp till förväntningarna än så länge. Grå himmel, grått duggregn i luften, grå gryning som trögt övergår i grå skymning innan det gråa ersätts av mörker. Växjö har än så länge haft 47 minuter (!) solsken den här månaden och det har inte varit mycket bättre hos oss.

Känner mig ungefär lika inspirerande själv. Röd tröja idag men inuti känns det mest grått och trist. Skulle bra gärna dra täcket över huvudet och sova tills vårsolen aviserar sin ankomst. Men det klart, då skulle jag ju missa hela advents- och jultiden som jag tycker så mycket om, och jag skulle missa en massa jaktdagar och säkert en massa trevliga möten med människor, och den där julmässan jag ser fram emot.
Äh, jag får väl försöka övervinna tråkigheten genom att tända lite ljus och försöka sprida lite ljus och fokusera på allt det underbara som ändå finns runt omkring; tuplanlökar som vill i jorden, sallad och grönkål som fortfarande går att skörda, ungdomarna som nog kommer hem till jul, möjlighet till jakt, fikat med Annelie imorn, hundpromenader, jobbet, vänner att umgås med, släktingar och förvissningen om att ljuset ändå segrar!

Dags att tända ett ljus i stället för att förbanna mörkret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar