tisdag 22 augusti 2023

Sticklingar

Ikväll fick jag ett ryck och tog en massa sticklingar. Två varianter.

Jag fick en fiffig självvattnande kruka (utskriven på en 3D-printer) som är lämplig för örter. Så jag körde ner en massa basilika-toppar i jord och hoppas kunna skörda dessa ljuvligt doftande - och smakande - blad i köksfönstret hela hösten. 

De andra sticklingarna räknar jag med att de är betydligt kinkigare så jag kommer att gulla med dem rejält. Jag utgick från hur jag gjorde när jag faktiskt fick 10 av 24 blåbärssticklingar att överleva i samband med att vi flyttade. Så jag använder samma drivhus, men torvbriketterna som hörde till är försvunna och jag har köpt en annan sort, med kokosnöt som bas. Varje stickling har jag snittat lite med rakblad och doppat i groningsfrämjande medel för att ge dem bästa tänkbara förutsättningar. Jag är inte alls övertygad om att detta kommer att lyckas - de flesta sticklingarna är från träd vi planterat. Men det är värt ett försök.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar