lördag 26 augusti 2023

Judit fortsätter

Idag var det åter samling på temat "Judits vävar" som jag skrivit om flera gånger tidigare. Vi tittade både på det ursprungliga materialet och på en del av de provvävar och vävnader som gjorts utifrån det. Men främst talade vi om framtiden - finns det en fortsättning på projektet? hur skulle det kunna se ut i så fall? och vad vill vi göra härnäst?

Samtalet ledde fram till ett "ja". Det finns intresse att gå in i en ny fas som förhoppningsvis kan resultera i en bok, en utställning och en webbplats. Spännande.


"för hoppor"En hemslöjdskonsulent och två barnbarn till Judit

Den provväv jag håller på mig har vållat mig en del huvudbry som lett till en tanke: kanske är de vävda remsorna uppmärkta på avigsidan. Nu passade jag på att kolla. Jo men visst. Flera prover är bara blurriga och intetsägande på den sida vi hela tiden fokuserat på. När jag vände på dem visade sig mycket tydligare mönster. Så nu får vi allt tänka om en del. Och alla prover måste fotograferas igen, fast på rätt sida. Men somliga mönstringar är faktiskt finare på det som alltså är avigsidan. Så en del kommer säkert att användas på det sättet.  

Förlagan och min provväv. Men detta är alltså avigan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar