söndag 20 augusti 2023

Ännu en

Någon kommenterade att det alltid bjuds på paj här hemma hos oss. Och det kanske är sant. Jag tycker om pajer. Både matpajer och efterrättspajer är oftast relativt enkla att göra samtidigt som de nästan alltid är goda. Här är receptet på ännu en paj

Svart vinbärspaj

3 dl mjöl
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
125 g smält smör

Blanda ihop och tryck ut i formen. Låt vila 30 min i kylskåp

3 dl frysta (inte tinade) svarta vinbär läggs i formen.

2 dl creme fraiche
2 msk florsocker

Blanda ihop och bred ut över bären

Grädda i mitten av ugnen. 15 min i 225 grader, sänk sedan temperaturen till 150 grader och grädda ytterligare 15 min. 


Idag firade jag ännu en födelsedag. Den 58:e i ordningen. Eftersom jag inte är särskilt svag för tårta bjöd jag på... ja, just det - paj. Den ovan beskrivna och så tre sorter till; rabarber, jordgubb och äpple. Riktigt goda allihopa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar