onsdag 12 januari 2022

Tre olika

Jag väver sittunderlag igen. Tre varianter. 

Provade först att lägga in obehandlad ull i rosengångsskälen. Det blev väl okej men jag ser mycket som kan förbättras: lugnare bottenfärg, tunnare inslag i botten samt ullen inlagd mer generöst och fluffigt. Hälften av ullen hamnar ju på undersidan av dynan och där värmer den nog inte lika mycket. 


Sen en lång dyna som är gjord för att bli lagom lång på utomhusbänken Jonas renoverat. Botteninslag av jeanstyg och plysch i rosengångsbårderna. Jeansen gör att den ser lite "orolig" och rörig ut så jag är inte helt nöjd. Men  den funkar sannolikt på sin plats i sommar.

Sen tillbaka till mina "vanliga" sittunderlag där jag gör ryaknutar av ullen så att botteninslaget helt döljs och dynan ser ut som ett får. Jeans i botten skräpar mycket när jag väver, men är nog ganska slitstarkt. De här sittunderlagen gillar jag mycket. Nu väver jag flera stycken tills ullen eller varpen tar slut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar