lördag 8 januari 2022

Många djur i skogen

Vissa dagar åker man till skogen och jagar utan att få se ett enda djur, och andra dagar...

Natten hade levererat ett tunt lager spårsnö och Bosse kom med sina älghundar så det var upplagt för en fin dag. Jag satte mig i blå tornet. (Hm. Det saknas fortfarande en stegpinne. Jag måste nog påminna "någon" om att fixa det.) Ganska snart rusade två rådjur förbi i skogskanten. De var helt uppenbart skrämda av hund och husse. En stund senare spatserade två andra rådjur förbi alldeles nära tornet. De hade varken koll på mig eller hunden, men kunde vara lugna - idag jagade vi inte rådjur. Och efter ytterligare ett tag såg jag den vita rumpan på ett (femte) rådjur försvinna bort över planteringen. 

Bosse och hunden passerade något hundratal meter ifrån mig. Men sen tog hunden visst en liten sväng och kom förbi igen. Och framför sig hade hon tre vildsvin. Jag osäkrade en liten stund, men de var inne i snårskogen och inte möjliga att skjuta. 

En av de andra jägarna hade sett älg och vi ställde om för att täcka av området bättre. Jag satte mig i tornet på Iåsen. Och minsann kom två älgar förbi i god trav med hunden bakom sig. Inte skottläge dock. 

Men vilken upplevelse! Jag kan inte minnas när jag senast såg så många djur och av så många sorter på en och samma dag. Helt nöjd med dagen i skogen alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar