Så roligt det är att kunna ställa till med fest!
Att få umgås är fantastiskt.
Att planera och förbereda och duka fint är roligt.
Och även att röja efteråt och mata diskmaskinen går lätt för det bär på minnena av gemenskapen.
Pandemin är inte över så vi kramade inte gästerna välkomna och vi satt inte trångt. Men prata och skratta och äta god mat kunde vi göra ändå.
Vi hade gjort "gottegris" men på älg den här gången. Till det hemgjord potatisgratäng, sockerärter och massor av smörstekta champinjoner. Och så en ny röra som inte blev som tänkt eftersom det saknades ingredienser men som ändå blev riktigt bra.
Recept:
Jag började med att torr-rosta någon deciliter solroskärnor och grovriva lika mycket stark ost.
Jag tärnade och fräste en bit salami (fast hade tänkt använda bacon).
Sen tillsatte jag två liter förvällda (och frysta) mangoldstjälkar till salamin. De innehåller ju så mycket vätska att det fick stå och puttra en god stund för att inte vara blött.
En skvätt olivolja hällde jag i, och sen solroskärnor och ost precis innan serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar