söndag 30 januari 2022

Helgen

Igår var säsongens sista jaktdag tillsammans med de andra i jaktlaget. Men inga djur syntes till, regnet hängde i luften och vinden började ta i inför den annalkande stormen. 

Det var rätt skönt att komma hem sen och hålla sig inne resten av dagen. Jag vävde ner det sista av varpen där jag gjort väskor. Så även den tredje vävstolen blev tom och står och fryser. 

Idag drog jag på en liten gul linväv som länge legat i en låda och bidat sin tid. Vilket vävsätt jag ska använda och vad det ska bli har jag inte listat ut än.
Jag planerar också för att sätta upp en väv i mattvarp och trasor som ska bli ett draperi. Räknar på bredd, trådtäthet och bredden på färgfälten innan jag kan börja varpa.
Den stora vävstolen ska få ett beklädnadstyg i bomull. Så småningom. 

Den här helgen har det stormat rejält. Vi har klarat oss bra. Vi vågade oss ut på en liten promenad men mest har vi varit inne. Eldat och spelat sällskapsspel. Strömavbrott fick vi bara korta stunder och inte förrän efter det att stormen kulminerat och vindarna börjat avta.

Vi har redan tagit oss igenom tre av oxveckorna och snart går vi in i februari. Snart ska jag börja så lite frön och planera för kommande odling. Det finns alltså gott hopp om att klara den tuffaste tiden även i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar