söndag 1 november 2020

Tomater hela dagen lång

Idag skördade jag allt i växthuset - både mogna och omogna tomater - och klippte ner plantorna. Gode min tid! Så mycket tomater det blev! Nu räcker inte bänkarna i köket längre så nu ligger det tomater i vardagsrummet också. 

Nu är växthuset stängt för säsongen. Men helt tomt är det inte. Bord och stolar erbjuder en skyddad plats att fika på även i vinter. Mina blåbärssticklingar får övervintra där, och än så länge står chiliplantorna kvar i hopp om att de sista frukterna ska mogna.

Det tog mig många timmar att fixa växthuset. Och när jag ändå höll på så rensade jag undan en del annat som stod och skräpade i trädgården; stora krukor med halvdöda växter, växtstöd och andra spår efter sommarens odling. 

Drygt två kilo tomater behövde tas om hand direkt så jag kokade grön tomatmarmelad på kvällen. Utgick från mitt vanliga recept men fick höfta lite eftersom inte alla ingredienser fanns hemma och jag hade varken ork eller lust att åka och handla. 

Mogna tomater i köket

Och omogna i vardagsrummet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar