onsdag 4 november 2020

Adventskalender - förberedelser


Jag gillar verkligen adventskalendrar. När barnen var små broderade jag tomtemotiv med korsstygn och sydde på en liten ring för varje dag inför jul. Där hängdes sedan paket. Under många år slog jag in 72 små paket i slutet av november och knöt fast. Där fanns godis på lördagarna, tomtar, lego- eller pusselbitar och allehanda småprylar. Fortfarande är jag inte säker på om det var för barnens skull eller för min skull jag höll på med det där. 

Några år gjorde jag en digital adventskalender för min församlings hemsida, där varje ny dag öppnade en bild med ett bibelord. Även detta var kanske något som jag värdesatte mer än nån annan. Jag vet inte.

Och nu öppnade sig möjligheten att både vara med och skapa kalendrar igen, men också att få en egen. I en tomatgrupp på facebook anmälde jag mig att vara med och igår gjorde jag min del av jobbet: 

24 högar med tomatfrön från en favoritsort

24 små frökuvert vikta av sidorna ur en glansig katalog

Några frön och en informationslapp i varje kuvert

Omslagspapper, snöre och nummer 14

Många små likadana paket

Ner med alltihopa i ett kuvert

Sen skickade jag alltihopa till den som organiserar det hela. Alla vi 24 som är med i kalender kommer att få ett grått paket med röda effsingar den fjortonde december. Och alla andra dagar finns andra paket att öppna för att ta del av andras favoriter. Det här ska bli så kul! Fantastisk idé tycker jag .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar