tisdag 3 november 2020

En slut och en ny

Badlakansväven tog slut för tidigt! Jag var varken klar med alla julklappar eller all inspiration. Men jag kan väl inte sätta upp en tredje sådan väv nu?! Det borde väl vara dags att göra något annat? Det finns ju fler projekt och planer som ligger och väntar och bidar sin tid. 

När jag var barn hände det att min mamma inte hade något handarbete att ta med till symötet. Även om hon hade något hon höll på med hemma. Då fick jag förklarat för mig att på symöte måste hon ha något som inte krävde hur mycket koncentration som helst och som gick att avbryta och lägga ifrån sig när som helst. Så hon fick helt enkelt påbörja en stickning av sockor eller så innan hon gav sig iväg. 

Jag tänkte på det igår när jag klurade på vad jag skulle kunna väva på när det var digitalt vävcafé. Samma problematik men en annan teknik. Att väva på en trekantig sjal innebär ju ett traskande fram och tillbaka - då skulle det bli svårt att hålla ett öga på ipaden och se vad de andra gjorde och visade. Så jag vände mig till den lilla vävstolen där jag inte vävt på länge. På den väven har jag gjort många tabletter och en kudde. Nu funderade jag en stund och bestämde mig för en väska/kasse. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar