Skogens skafferi är välfyllt och generöst! Igår kom Jonas hem med mängder av Stolt fjällskivling som var jättefin. Vi fyllde svamptorken och satte in fem plåtar på tork i ugnen. Ändå behövdes syltgrytan för att få plats med resten som fick förvällas. Förutom fötterna. (Heter det så? En svamp har en fot men många svampar - har de verkligen fötter?!) Ja i alla fall. "Fötterna" fick vänta till en annan dag innan vi fick plats att torka dem. Sen ska de mixas till fint pulver att använda som smaksättare.
Ikväll är vårt kök ett överbelamrat men kreativt och väldoftande kaos. Förutom svampen har vi flera stora brickor med tomater så här års. Idag har vi plockat äpplen och skördat massor av mangold igen (tror inte vi behöver odla det nästa år, det här kommer att räcka länge). Dessutom står en bröddeg på jäsning till imorgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar