söndag 13 september 2020

Lennart och Lucia

Igår kom både Lennart och Lucia till oss. Jag är glad för dem båda. Det enda de har gemensamt är att de båda är vita. 

Jag gillar luciafirande och samlar på figurer till luciatåg. En bekant berättade härförleden om en stor lucia som hon skulle göra sig av med. Vi bestämde oss för att byta. I utbyte mot ett par stekar viltkött fick jag en fantastisk docka på ett stativ. Hon har så klart vit klänning och en elektrisk ljuskrona. På etiketten på originalkartongen kan man läsa att hon kostade 44:50 när det begav sig och det gissar jag var på 50-talet. Just nu står hon framme på bordet i stora rummet, men snart hamnar hon i sin låda för att plockas fram i början av december.



Lennart är en ung tupp av rasen Hedemora. Det kändes inte alldeles nödvändigt att skaffa en tupp, men när en bekant i närheten erbjöd tupp så blev det av. Hoppas det blir bra för mina hönor.

Men det blev inte en trevlig första dag för Lennart. I hönsens ögon är han ju bara ett barn och att komma ensam till en etablerad flock var inte så lätt. Ikväll åkte jag och hämtade hans brorsa och en vuxen tupp vid namn Karlsson. Så vi gick från ingen tupp alls, till tre stycken på ett dygn. Så kan det bli. Både Brorsan och Karlsson är svart-bruna men bilder får bli en annan dag - det var för mörkt för att fota dem ikväll. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar