fredag 25 september 2020

Höstplantering

För första gången nånsin har jag sått frön på sensommaren och planterat ut småplantor frampå höstkanten. Jag brukar verkligen uppskatta att odlingen går i vågor över året. Lika roligt som det är att peta ner de första fröna på nyåret, lika skönt är det när hösten övergår i vinter och det inte är lika intensivt att ta hand om all skörd längre. De där cyklerna ger lite mer tid över till mina andra intressen. 

Men för några veckor sen sådde jag ändå kål, rädisor, sallat och sockerärter. Och idag blev det av att jag planterade ut dem. En del satte jag i ett tomt hörn i växthuset, och en del satte jag i grönsakslandet där potatisen stod i somras. Än så länge har hösten varit varm och fin och om det fortsätter så kan de nog växa till sig. Förutsatt att de överlever just ikväll: prognosen talade om regn och det kunde ju passa bra. Men det blev ösregn. Kan vara jobbigt läge för småplantor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar