tisdag 29 september 2020

Höst

Igår var hösten fuktig och gråare än tidigare dagar. Regnet och vinden på förmiddagen fick löven att falla. Sen vågade sig solen fram en stund. Men fuktigt var det hela tiden. På kvällen var det fortfarande klart och månen var nästan full, men både den och allt annat var suddigt av dimman. Äpplena föll med tunga dunsar omkring mig när jag satt en stund och väntade på vildsvin. Jag hörde dem, men såg dem aldrig. 

Jaktkatten Busan höll mig sällskap nästan hela kvällen. Vet inte om det direkt ökade mina chanser för jaktlycka. Hon satt uppe på kanten till skjutbåset och spann högljutt, hon tryckte sig mot bössan, vässade klorna och gick en sväng och prasslade omkring i gräset. Mysig kisse och trevligt med sällskap.

Solen började stiga över trädtopparna när jag körde till jobbet nästa morgon. De vackra färgerna på höstlöven tonades i vitt av dimman. Och sjön jag passerade låg spegelblank med ett lager dimma som steg ur vattnet. 


På morgonen satt Busan i en korg på verandan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar