tisdag 28 april 2020

Paus

Två dagar har det varit paus från växthusbygget. Främst för att det har regnat (verkligen välbehövligt). Sen har det också visat sig att vi nog behövde vila lite från den typen av arbete.

Jag har istället varit i vävstugan en del. Slutfört de sista förberedelserna på väven. Att sitt under väven för att binda upp tramporna medför verkligen inte någon bra arbetsställning. Måste komma på nåt sätt att göra det enklare. Den här gången var det 64 snören som skulle fästas på rätt ställen eftersom väven är på 8 skaft och 8 trampor och vävstolen har kontramarch.

Sen var det dags att göra de första inslagen. Det är alltid så spännande! Har alla förberedelser blivit rätt? Hur blir resultatet i verkligheten? Kommer väven att bråka?

Nu har jag vävt tjugo centimeter och kan konstatera att jag är jättenöjd med själva uppsättningen. Allt stämmer och mönstret blir riktigt fint. Det kommer att bli ett härligt tyg: ett varmt och följsamt ylletyg. En del av garnet är skört. Det märks att det är gammalt. Jag har redan fått åtgärda varptrådar som gått av. Så det får jag nog räkna med i fortsättningen också. Det kommer att vara knutar här och där, men det gör inget på slutprodukten - den ska gärna se lite gammal och gammaldags ut.

En del av det växtfärgade garn jag fått.

Start

En rand i ytterkanten och en i början av tyget

Närbild på mönstret

1 kommentar: