söndag 26 april 2020

Blandat på V

Det här inlägget handlar om allt på en gång. Men sån är jag nog rätt ofta: Jag pratar om olika saker i samma andetag och jag pular med alla möjliga projekt och aktiviteter nästan samtidigt.

Växthuset: Kul när det sker förändringar som är tydligt visuella. Att muren har blivit mer och mer färdig och nu också blivit putsad syns inte så väl, för förändringen har skett successivt. Men nu när Jonas börjat bygga ramar till jordbäddarna blir det plötsligt möjligt att ana hur inredningen ska bli. Det går också att ana vilka hiskeliga mängder grus respektive jord som kommer att gå åt...


Vävstugan: När kvällen kom solvade jag klart min ull-väv. Kul när ett moment är avklarat. Skönt att jag räknat rätt och mönstret stämde även på slutet. Nu är det nästan bara en rätt avancerad trampuppknytning som återstår innan det går att börja väva och se om mitt ylletyg blir som tänkt och planerat.


Våren: Lite lagom vårvärme (och inte sommar som häromdagen). Småfåglar i flera av våra holkar. Idag upptäckte jag en liten frösådd mini-pensé som kämpat sig igenom gruset på gårdsplanen. Livskraft minsann.


Vila: Jamma och Busan kan konsten att njuta när som helst. Att rulla runt i dammigt grus, att gå på upptäcktsfärd, att tigga till sig lite extra mat, att sova var och när det än faller dem in, att hoppa upp i någons famn och få lite mys och gos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar