måndag 13 april 2020

Guds och människors kärlek och omsorg visad på ett konkret sätt

Alla människor som är över 70 år i Sverige är uppmanade att inte umgås med andra som ett sätt att skydda sig mot smittan av den pandemi som drar över vår värld. Och även vi andra ska hålla avstånden till varann. Inga sammankomster ska hållas så nu använder vi den teknik som finns för att sitta i möten, fika med kollegor, delta i gudstjänster, lyssna på konserter och mycket mer. Ett sätt att ändå få ses och prata är att göra det utomhus och en bra bit ifrån varann.

Mina föräldrar berättade att mitt på Påskdagen hade de fått ett mycket uppskattat, och annorlunda, besök. En grupp människor från deras kyrka hade stått ett tiotal meter ifrån deras ytterdörr och sjungit ett par av påskdagens psalmer. "När vi inte längre kan samlas i kyrkan, så får kyrkan komma till medlemmarna." sa en av dem. Alla medlemmar över 75 år fick en sådan här sjungande hälsning denna dag. De hade med sig påskliljor också som de lämnade över, och när de ändå var där erbjöd de sig att handla om det behövdes.

Vilken oerhört kärleksfull handling! Mina föräldrar var mycket rörda när de berättade för oss, och själv får jag rysningar av lycka bara jag tänker på det. Att vara med och fira gudstjänst är viktigt för många. Och just påskdagen är extra betydelsefull - då firar vi ju kärnan och utgångspunkten för vår tro: Kristi uppståndelse!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar