tisdag 21 april 2020

Tomatplantor och växthustankar

De flesta av våra "extra" tomatplantor har flyttat härifrån nu. De har blivit hämtade några i taget under den senaste veckan. Igår tog jag med mig några och levererade när jag ändå skulle åka till stan och handla, och idag körde jag till Växjö med bagaget fullt av plantor som skulle till åtta av mina kollegor där. De sista tingade står redo i ett par påsar och kommer nog iväg imorgon.

Sen är det bara tolv plantor av härliga bifftomater kvar (förutom de som är våra egna). Är du intresserad så hör av dig direkt - rätt som det är så är de bortlovade till någon annan. Och vill ingen köpa dem så behåller vi dem själva, och går in för att sälja tomater på sensommaren.

Så här såg de ut för två veckor sedan - mycket större nu!

Stora och kraftiga är våra plantor, och de vill verkligen flytta ut i sol och gott om jord. Växthuset kan inte bli färdigt nog fort! Både Jonas och jag känner oss nog lite stressade över det.

  • Grunden ska muras färdigt
  • Sen ska den putsas eller slammas för att få ett skyddande "skal"
  • El och vatten ska dras färdigt
  • Ramar till markbäddar ska byggas
  • Jord och grus ska fyllas i resp utanför ramarna
  • Plattor ska läggas på fikaplatsen och mellan markbäddarna
  • Stommen ska byggas ihop och sättas fast
  • Skivorna av kanalplast ska monteras
Inte förrän alla dessa moment är gjorda (och kanske fler om jag glömt nåt) är allt redo för plantorna att flytta ut. Även om allt flyter på som det ska och inget strular så kommer det att ta sin tid. Undrar hur stora plantorna hinner bli innan det är klart?!


Men jag måste ändå erkänna att ibland är det bra att det tar tid, för då kan tankar och idéer dyka upp och samtal leda fram till bättre lösningar än de först beslutade. Som häromdagen när vi stod i det blivande växthuset och resonerade om storleken på fikaplatsen. Plötsligt upptäckte vi en massa fördelar med att placera den på ett helt annat ställe än det vi haft i åtanke ända sen i höstas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar