söndag 22 mars 2020

Vildsvinskorv

Vi gjorde två omgångar med korv. Det tog sin tid men blev två brickor fulla. Den ena provsmakade vi genom att skrapa ur och steka upp det sista som blev kvar i maskinen när vi var klara. Mild och vänlig utan att vara menlös. Riktigt bra, faktiskt. Den andra sorten är det nog mer drag i, men den får vi prova en annan dag.

Mild viltkorv med korngryn

2 dl korngryn kokas en halvtimme i 7 dl saltat vatten
2 gula lökar hackas och bryns så de blir blanka och mjuka
Alla ingredienser ska vara kalla när smeten blandas ihop så gör gärna detta dagen innan och förvara i kylskåp. 
850 g vildsvinsspäck
750 g viltfärs (denna gång vildsvin)
2 dl vatten
2 dl köttbuljong
3 msk nitritsalt
1 tsk socker
1 tsk vitpeppar
2 tsk grovmalen svartpeppar

Kryddig örtkorv

2 gula lökar hackas och bryns, låt bli kylskåpskallt
850 g vildsvinsspäck
750 g viltfärs (denna gång vildsvin)
2 dl vatten
3 msk nitritsalt
1 tsk socker
1 tsk vitpeppar
2 tsk grovmalen svartpeppar
3 pressade vitlöksklyftor
½-1 dl torkade örter
2 msk klippt persilja
lite chiliflakes
2 kokta, kalla mosade potatisar

Det översta receptet har jag fått av min syster (bara ändrat lite kryddning), och det var utgångspunkten även för örtkorven. Jag hittade en sida med många recept på korv, som jag vill återkomma till och länkar därför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar