Mild viltkorv med korngryn
2 dl korngryn kokas en halvtimme i 7 dl saltat vatten
2 gula lökar hackas och bryns så de blir blanka och mjuka
Alla ingredienser ska vara kalla när smeten blandas ihop så gör gärna detta dagen innan och förvara i kylskåp.
850 g vildsvinsspäck
750 g viltfärs (denna gång vildsvin)
2 dl vatten
2 dl köttbuljong
3 msk nitritsalt
1 tsk socker
1 tsk vitpeppar
2 tsk grovmalen svartpeppar
Kryddig örtkorv
2 gula lökar hackas och bryns, låt bli kylskåpskallt
850 g vildsvinsspäck
750 g viltfärs (denna gång vildsvin)
2 dl vatten
3 msk nitritsalt
1 tsk socker
1 tsk vitpeppar
2 tsk grovmalen svartpeppar
3 pressade vitlöksklyftor
½-1 dl torkade örter
2 msk klippt persilja
lite chiliflakes
2 kokta, kalla mosade potatisar
Det översta receptet har jag fått av min syster (bara ändrat lite kryddning), och det var utgångspunkten även för örtkorven. Jag hittade en sida med många recept på korv, som jag vill återkomma till och länkar därför.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar