fredag 13 mars 2020

Storm

Det stormade rejält igår. Regn, hagel och åska bjöd vädret också på, samt glimtar av sol och blå himmel.

Jag lämnade jobbet tidigt för att kunna komma hem, men det var ändå försent. Kvistar och pinnar yrde i luften. Flera träd hade fallit över vägen men redan röjts undan och på många ställen var folk med motorsågar och traktorer i farten och slet med att hålla vägarna öppna. Vilka hjältar! Hur skulle vi klara oss utan dem? Vid ett par ställen fick jag stanna och vänta tills de jobbat färdigt innan det gick att köra vidare.

Men när jag var nästan hemma (bara några hundra meter kvar) så var det stopp och uppmaningen att välja en annan väg för de räknade med att fler träd skulle falla när de tog bort de som redan låg. Jag valde lite större vägar och tog en rejäl omväg innan jag påbörjade en annan väg hemåt.

Där gick inte heller att komma fram. Det låg ett helt plockepinn av träd över vägen.

Vid det här laget började det kännas riktigt otrevligt att köra omkring i skogen. Jag kände mig oerhört liten. Tog ett klokt beslut och åkte hem till goda vänner inne i Nybro. Kaffe, kvällsmat och umgänge var välbehövligt.

Några timmar senare - efter besked om att vägen var framkomlig men strömmen borta - körde jag långsamt hemåt. Det gick bra. Hemma var det mörkt så klart men fantastiskt stjärnklart och allt verkade ändå vara okej.

Senare på kvällen kom strömmen tillbaka och när morgonen kom hade stormen bedarrat.

En plåt har släppt från en vindskiva. Några träd har fallit i vår skog. I övrigt har vi klarat oss bra. Tackar Gud för beskydd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar