måndag 23 mars 2020

Skapande

Att hantverka och skapa något med mina händer ger mig ett slags lugn och harmoni. Det är visserligen tillfredsställande att se resultat - att kunna åstadkomma saker som förhoppningsvis är både fina och användbara. Men själva aktiviteten är viktig på ett annat sätt. Jag gillar själva processen. Det finns en vila i den.

Först en massa planerande och funderande kring material, teknik, upplägg mm.
Sen själva producerandet, när händerna arbetar.
Som kanske gör att jag måste tänka om, hitta andra sätt.

Av en provväv, ett band jag vävt för länge sen och som bara blivit liggande och en knapp från farmors stora knappask, har det nu blivit en liten väska. Lite sned och lite knasig, men ganska söt ändå. Och den gav mig en stunds skapartid.

Av ingenting blev det något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar