tisdag 3 mars 2020

Färger!


Jag gillar de flesta färgerna, särskilt de starka och glada färgerna. I min vävstuga fullkomligt frossar jag i färger nu när jag väver det andra badlakanet på experimentnivå.

Jag har använt färger som harmonierar med de tre olikfärgade sektionerna av varpen: röd-rosa-orange, gul-brun-beige samt blå-turkos-grön. Inte breda ränder (som jag först planerade för) utan rätt så korta. Först röd, sen brun och så ljusblå. Nästa "omgång" är rosa, gul, grön. Sen orange, ljusbrun, mörkblå. Och så där håller jag på.

Uppfattningen av tid försvinner. Jag räknar inslag för att hålla ordning på vilken trampa som ska användas. Rand efter rand blir klar. Det går liksom inte att sluta: "Bara en färg till, och så kanske ytterligare en."

För varje färgbyte flyttar jag fram vävspännaren och så måste jag lämna vävpallen för att dra fram en bit till av varpen, och kanske spola upp nytt inslagsgarn.

Alldeles för fort närmar sig varpen sitt slut. Gla-hålet är redan synligt och snart är det bara effsingarna kvar. Nåväl, det är bara att varpa en ny väv och sätta igång igen. Och att ägna lite tid åt en annan väv som också längtar efter att bli gjord.

Vävning är så fantastiskt roligt tycker jag, och så blir det så fina och användbara resultat. Helt suveränt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar