lördag 28 mars 2020

Elband och grävskopa

Ljuvligt vårväder och ledig lördag utan tider att passa. Himmel så skönt!

Jag ägnade ett par timmar åt att städa bort alla gamla elband som lämnats kvar på våra marker. Det är många år sedan de behövdes för att avgränsa var hästarna fick vara. Stolpar och staket har murknat och lagt sig så där har banden sjunkit ner i gräs och mossa. På en del ställen har träd fallit över banden och på andra ställen var de helt invuxna i buskar och sly.

Det fanns mer än jag trott men nu har jag förhoppningsvis fått bort alltihopa. Så nu har jag en hel korg full med slitstarka band. Funderar på om de går att återanvändas på något sätt. De kanske kan bli en korg/kasse för trädgårdsarbete. Jag ska börja med att tvätta dem så får vi se sen.

Jag är glad att de är borta från naturen nu. Jag har sett så många tragiska foton på hjortdjur som trasslat in dessa vita band i sina horn och i värsta fall gått en plågsam död tillmötes.En annan trevlighet från idag är att nu står det en grävskopa på lagårdsplan. Om allt går som planerat grävs det för växthus nästa helg. Bara tanken gör mig pirrig av glädje och förväntan. Jag längtar så efter ett växthus igen. Och det ska bli så spännande att se hur stort det upplevs när det väl är på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar