måndag 29 april 2019

Mått

2,5 meter. Så långt har jag vävt på mitt möbeltyg som ska användas för att klä matsalsstolarna. Det går inte fort framåt - varje meter tar mer än tolv timmar - men det går framåt. Och det är roligt. Nu har jag alltså kommit halvvägs på den färgställningen. Jag har nämligen en tanke om att väva den sista metern i en förgskala som stämmer till de andra gamla stolarna som en gång var farmors. De är vita och har nu "guldfärgad" sits. Tanken är att de ska få samma mönstring och på så sätt få dem att lite passa ihop med de andra, mörkbruna, stolarna. Vi får se hur det blir. Fler bilder kommer så småningom.Som vanligt har jag spolat alltdeles för tjocka spolar, som inte kommer att löpa fritt i skyttlarna. "Dumsnål" skulle det kunna kallas.Både varpen och ullen är nu redo för nya sittunderlag i den andra vävstolen. Jag har fått beställning på två som ska vara 44x44 cm, så nu kan jag inte bara väva på känsla. Varpen är 46 cm och med vävspännare (på undersidan) hoppas jag det ska kunna bli lagom brett. Längden är ju enklare att anpassa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar