torsdag 25 april 2019

Trädgårdsförhoppningar

Den senaste veckan har vi haft väldigt soligt och varm vårväder, nästan försommarvarmt fast det bara är april. Varje stund utomhus är en njutning och trädgårdsarbetet är igång. Enda smolket i bägaren är att det är förskräckligt torrt. Men nu talar meteorologerna om att det är regn i antågande. Jag hoppas deras prognoser kommer att slå in. Skyndande mig ut i trädgården när jag kom från jobbet för att få ner en del i jorden. Hunden fick snällt vänta med sin promenad tills jag satt lök och en del potatis, och dessutom några lökar doftlilja och de sista dahliaknölarna (några satte jag i helgen som gick). Imorgon får jag fortsätta med mer potatis och en del frön.

Två saker i trädgården gläder mig speciellt mycket just nu:
Alla mina sådda plantor av tomater, chili, paprika och gyllenbär som nästan strök med på grund av sorgmyggor har hämtat sig. Jag planterade om dem (med så lite som möjligt av den angripna jorden) och vattnade med nematoder. Och det hjälpte! Nu har jag pigga starka plantor på gång, precis som det ska vara.
Sparrisen som planterades förra året ser pigg och frisk ut och jag räknar med att vi kan provsmaka om ett par dagar. Det ser jag fram emot.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar