torsdag 11 april 2019

Missväxt

"Slagregn! All din gröda förstörd. Gäller alla deltagare" Ett citat från barndomens Nya Bondespelet. Inte säker på att det är helt korrekt återgivet, men det är ett uttryck vi i familjen kör med ibland, främst vid häftiga regn eller när något går åt skogen.

Fullt så illa är det nu inte, men ganska bekymmersamt: Alla mina sådder i år har drabbats av sorgmygg som äter upp rötterna så att den ena plantan efter den andra dör, och de som inte dött är små och klena. De senaste dagarna har jag skolat om de små stackarna. Med tanke på sitt närmast obefintliga rotsystem är de "stora" ovan jord. Jag har tagit med så lite som möjligt av den infekterade jorden och nu hoppas jag att nematoderna som jag beställt ska komma snart. Jag intalar mig att de plantor som har klarat sig fram till nu även ska klara fortsättningen. Ju större de blir desto bättre kan de stå emot angreppen.

Men alla de som brukar köpa överblivna plantor av mig får nog se sig om efter en annan leverantör i år...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar