måndag 15 april 2019

Festhelg

Vi var bjudna på fest både lördag och söndag kväll (och Jonas var det även på fredagskvällen).
Fantastiskt att vi har så goda vänner och att det finns så god mat.

Den ena festen var i serien av "halv åtta"-middagar som vi delar med fyra andra par. Det bjöds sparris med fräst bacon, jordnötter och mozarella till förrätt. Och hemma har mina sparris precis tittat upp genom jordytan. Jag längtar att få njuta alldeles egna sparris, kanske tillagade på detta sätt.
Varmrätten var oerhört mört nötkött i en Boeuf bourguignon. Men efterrätten var ändå allra godast. Och en nyhet för alla oss som var gäster: Löpepudding. Smak som ostkaka men konsistens som kalvdans (råmjölkspannkaka).
Innan festen hade vi skickat ett påstående om oss själva och dessa fanns nu sammanställda på ett papper. Vår uppgift var att para ihop rätt påstående med rätt person. Vi hade alla valt sånt som inte så många visste om oss. När vi sen gick igenom de rätta svaren visade det sig att nästan allt vi gissat var fel. Flera av oss hade inte ens skrivit rätt om vår äkta hälft. Den här leken ledde till många skratt, och en hel del historier då vi skulle förklara sammanhanget för det vi skrivit. Och sen gick vi vidare till att berätta om vilket yrke vi skulle valt i livet, om vi gjort det valet nu. Intressanta tankar och drömmar luftades. Vi lärde oss mycket nytt om varann den kvällen.
Den andra festen var en kombinerad inflyttnings- och födelsedagsfest. Vi "besiktigade" den nya bostaden som är jättefin, vi lärde känna nya människor. Festens huvudperson höll ett tal om sin bakgrund, sin resa fram till nu, och om vad många av oss betytt och betyder. Vi åt exotisk planka, och tårta efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar