måndag 17 december 2018

Vise män och envis kvinna

Julspel i kyrkan är en av alla saker jag gärna vill uppleva så här års. För många år sedan sydde jag kläder till de vise männen och de används än. Huvudbonaderna fixades till för ett antal år sedan och nu var det dags igen. Den här gången renoverade jag dem rejält.


Jag sprättade bort dekorationerna och tog isär dem helt för att börja om.
Den här gången tänkte jag ha mössor som utgångspunkt. Jag tejpade fast en mössa på en lagom stor vispbunke. Sen virade jag på guldtyget och nålade fast det. Jag gillar inte att sy för hand men här fanns inte mycket att välja på så jag satt med nål och tråd.
När tyget satt fast i mössan nålade jag dit stjärna och snöre som dekoration. Och så var det bara att sy igen.Satt där och sydde och funderade på varför jag alls höll på med det. Var det för min egen skull? Eller för barnens skull, eller för min vän som leder barnkören. Eller var det för Guds skull?

Till slut var tre nya guldturbaner klara så nu ska de vise männen inte frysa om huvudet. Föehoppningsvis håller de nya turbanerna bättre än de tidigare - jag har inte lust att renovera dem ytterligare en gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar