Hantering:
- Smeten arbetade jag ihop i matberedaren istället för att göra det för hand.
- Sen öste jag ner den i en spritspåse och spritsade en lagom stor klick mot en sked (doppad i kallvatten).
- Långa rader av köttbullar hamnade på en plåt med bakplåtspapper och lite olja.
- Gräddades 8 minuter i 225 grader i ugnen med både varmluft och grillelement igång.
Ingredienser:
- 2 kg viltfärs
- 3 dl ströbröd
- 2 dl grädde
- 1 dl rött vin
- 3 dl vatten
- 1 msk honung
- 4 små rivna lökar
- 4 ägg
- 4 tsk örtblandat salt
- 4 tsk salt
- 1,5 tsk mald vitpeppar
- 1 tsk stött kryddpeppar
- en aning mald kryddnejlika
Mycket nöjd och stolt när jag var klar. Visst - alla var inte perfekt runda. Men det hade de inte varit om jag rullat dem för hand heller. Nu är det bara att ge dem lite extra stekyta innan de ska ätas. Och goda var de också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar