fredag 28 december 2018

Annandagsjakt

Enligt trevlig tradition samlas familjens jägare på annandagens morgon för att jaga tillsammans. Och vilken förmiddag vi fick: underbart väder, duktiga hundar, härliga människor, gott humör och rådjur i skogen.


Jonas räknade upp lämpliga torn och pass och fördelade mellan oss passkyttar. Jag föreslog ytterligare ett torn - det i hästhagen - och sa att jag kunde sätta mig där. Det visade sig vara ett lyckokast för efter bara tre kvart kom ett rådjur obekymrat skuttande. Den var inte jagad av hunden, utan valde nog att flytta sig undan ändå, så den hade inte bråttom utan stannade ibland. Tittade åt mitt håll, tog några skutt till och stannade igen. Då hade jag läge och lät skottet gå. Den tumlade runt några varv men blev strax liggande. Jag klättrade ur tornet och tog hand om rådjuret medan jakten fortsatte.


Kaffe smakar väldigt gott utomhus vid en brasa och tillsammans med trivsamt småprat om ditt och datt.
Solsken :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar