måndag 3 december 2018

Jordärtskockor

Två dagars konferens på Hotell Borgholm bjöd på förutom jobb, trevliga kollegor och umgänge också på extremt god mat.

Men sen blev det helg och Jonas och jag lagade mat tillsammans och det blev minsann supergott det också. Vi är ju bortskämda med så bra råvaror. Den här dagen blev det älgkalv marinerad och stekt i skivor och en sås gjord på det som blev kvar av marinaden. Tillbehöret var jordärtskockor tunt skivade på mandolin och stekta i olja med pressad vitlök och lite salt. Grymt gott! När vi åt mindes jag att vi förra året gjort något liknande, men också använt skivad svamp och kryddat med persilja. Det var en oväntat lyckad kombo som jag glömt bort tills smaken påminde mig.

Jag grävde upp jordärtskockorna som var kvar i ena halvan av dess land. (Resten får stå till våren då de kommer att vara ett uppskattat hemodlat tillskott i matlagningen.) Det blev rätt mycket. Jag valde ut de fyra största och slätaste och planterade tillbaka dem i landet. Resten hamnar i källaren nu för att ätas lite då och då framöver. Jag vet att jag kommer att göra soppa på en del av dem, det ser jag redan fram emot.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar