lördag 1 april 2017

Lördag i trädgården

Ljuvlig vårdag!

Njöt i trädgården. Planterade ranukel och tusensköna i den stora krukan vid brevlådan. Hoppas de får vara i fred för rådjuren. Och ett gäng små penséer sattes i krukor på trappan. Jag inbillar mig att de är så nära huset att de kan vara skyddade, men vi får se hur det går.


Nu när alla plantbarn är omskolade är det snart dags att peta ner nya frön. Några sorters gurka hoppas jag så denna veckan. Och så ska jag kolla igenom mina fröer. Säkert finns det en del som jag glömt och som det redan är väl sent att så. Det gör mig inte så mycket - det finns annat som blir bra och som kompenserar.

Flera av tomatplantorna är bokade men jag i dagsläget ser det ut som att jag har ca 30 plantor av 20 sorter att sälja på Desemåla påskmarknad nästa lördag. Förutom dem och en massa chiliplantor kommer jag att erbjuda en del textilt hantverk: grytunderlägg, disktrasor, mattor, dukar och (förhoppningsvis) sjalar.

Våra plantor är vana vid att Jonas sjunger lite för dem varje morgon. En strof eller en hel refräng av "Morgon mellan fjällen" eller "Sommartider" eller - självklart - "God morgon, god morgon. Hör fåglar sjunga glatt..." eller ibland något annat.
Undrar om jag kan kräva att de som köper plantor av mig fortsätter att behandla dem på samma sätt?! Eller också får jag tänka att plantorna fått en god barndom och är redo för förändring när de är stora nog att flytta hemifrån. ;)
Jag är glad att jag har en knasig och lekfull man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar