söndag 16 april 2017

Glad påsk. Eller?

Vaknade med det tyngsta av svårmod. Inget speciellt att skylla på. Men tårarna rann och det var en kamp bara att ta tag i dagen.
Till slut var jag på fötter.
Vi åkte till gudstjänst i Örsjö kyrka. En ljus och vacker påskdagsgudstjänst präglad av glädje. Predikan berörde att Gud möter oss i det vardagliga. Tack för formuleringarna! Och kören sjöng med smittande glädje.
Efteråt fick jag en pratstund med en god vän jag tidigare aldrig träffat. Vår vänskap har uppstått och vuxit på nätet och nu var det en sann glädje att få krama om varandra och äntligen möta varandras ögon.

Tittar ut genom fönstret nu. Björken har musöron - små ljusgröna bladskott som vågat sig fram. Men runt omkring dem virvlar snön ner. Kallt och ruggigt. Jag eldar för att inte frysa och har redan stängt till om tomatbarnen fast det bara är eftermiddag.
Men vi lägger två skivor i bordet, hämtar fler stolar, dukar vackert och planerar för värme och gemenskap imorgon.
Och så går jag ner till mina vävstolar och glömmer snön och kylan för en stund.

Viss om att våren segrar över vintern. Även om det inte sker idag.
Viss om att ljuset är starkare än mörkret. Trots att lågan flämtar ibland.
Viss om att Gud besegrat ondska och död. Oavsett om jag förstår, eller inte.

Glad påsk!


1 kommentar:

  1. Vilken fin bild! Tack för att du kom så vi kunde träffas.

    SvaraRadera