fredag 2 december 2016

Pärlan får konkurrens

När jag tagit jägarexamen köpte jag en älgstudsare av en av Jonas farbröder. Den bössan har vi kallat "Pärlan". En av anledningarna är att den gett så exakt träffbild när jag skjutit med den.

Kära gamla Pärlan
Men det är ett rätt gammalt vapen. Den har ganska kraftig rekyl. Den hade en lite trög flaggsäkring som vi lät montera om till en något smidigare variant. Och när jag skulle få ett kikarsikte till den visade det sig att urvalet var begränsat pga att vapents utformning. Den skulle väl gå att bygga om... Men nånstans där insåg jag att jag nog skulle köpa mig ett annat vapen. Ett som är bra utan att behöva byggas om.

Så ganska tidigt i höstas var Jonas och jag och valde ut en ny bössa till mig. Sen har jag väntat på licenserna men nu har de kommit och i veckan som gått var vi tillbaka i jaktaffären för att hämta min nya studsare. Den är inte lika snygg som Pärlan, men om den bara funkar som förväntat kommer jag säkert att gilla den bättre. Det är lite skillnad i kalibern jämfört med Pärlan, den har en riktigt mjuk bakkappa och vi har köpt till en bra ljuddämpare.

Men vad ska den heta? Är det för pretentiöst att tro att den kan leva upp till namnet "Stjärnan"?! Eller kan man kalla ett vapen för "Rosa"? Jag hoppas nämligen pimpa den med en rosa slutstyckeknopp.

Jaja, det visar sig vad den kommer att heta.

Vi lämnade butiken lite fattigare men både nöjda och förväntansfulla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar